Erilaisten drinkkien kirjoa ja varsinkin näyttäviä esillelaittoja nähtiin Suomen Baarimestariyhdistyksen eli FBSK:n Nuorten Baarimestareiden Drinkkikisassa. Kilpailujuomien pääraaka-aineita olivat tällä kertaa olut, siideri ja viski.

Kilpailijoiden oli tarkoitus tehdä juomia, missä sekä viskin, siiderin että oluen aromit ovat aistittavissa tasapainoisesti muiden raaka-aineiden kanssa. Tämä ei ole helppoa, koska varsinkin sekä oluen että viskin maku on usein voimakas ja voi dominoida koko juomaa, jos ei drinkin reseptiä mieti kunnolla. Siideri taas on hedelmäisine makuineen hieman helpompi yhdistää eri cocktaileihin.

Oluista kilpailussa näkyi runsaasti hedelmäistä vehnäolutta, hapanta saisonia, vaaleaa lager-olutta ja olipa mukana tummaa, tuhtia stouttiakin.

Viskinä käytettiin useimmiten irlantilaista viskiä, jonka maussa voi aistia hedelmäisiä ja mausteisiakin aromeja.

Kilpailujuoman koko ja esillepano oli vapaa ja siksi cocktaileja olikin hyvin monipuolisesti eri kokoisia ja eri makuisia. Kaikki olivat panostaneet juoman ulkonäköön ja siihen, miten se esitellään. Drinkit olivatkin myös hyvin kauniita katsella.

Drinkit ja niiden synty esiteltiin yleisölle etukäteen ja tämä tarinankerronta onkin hyvä opetella koska se luo lisäarvoa, josta asiakas on valmis maksamaan ravintolassakin.

Juomien makumaailmat vaihtelivat hyvin paljon, mutta hedelmäisiä ja marjaisia makuja oli runsaasti. Teetä oli käytetty raaka-aineena useammassakin juomassa ja puutarhan kukista, luonnon raaka-aineista, metsänantimista ja pellolta oli löytynyt mielenkiintoisia koristeita. Juomien makumaailma oli happamahkoa, mikä osoittaa, miten happamat maut yleistyvät juomamaailmassa kaikissa juomakategorioissa.

Kisassa kilpailtiin joukkueittain ja voiton vei tällä kertaa Viron joukkue. Helsingin joukkue sijoittui toiseksi ja Kuopion kolmanneksi. Yksilökilpailun voittaja oli Kristiina Kadi-Kasvandik, niin ikään Virosta.Onnea!