Varsinais-Suomessa sijaitsevan Loimaan kesän starttaa 9. kesäkuuta järjestettävä Loimaa CityFest, joka tarjoilee kattavan kattauksen kotimaisen musiikin ja myös cocktailosaamisen kärkinimiä. Katufestarit järjestää Loimaan Seurahuone yhteistyökumppaneineen. Tapahtumaa varten on haettu luvat 2 000 henkilölle.

– Halusimme kokeilla jotain uutta, ja uskon, että hullujakin ideoita pitää olla. Loimaalla oli vielä viitisen vuotta sitten katufestarit, ja halusimme elvyttää perinteen ja tuoda pöhinää keskelle kaupunkia. Itse asiassa tapahtuma-asia tuli mieleen ensimmäisen kerran, kun ostimme parkkipaikkana toimivan tontin, Loimaan Seurahuoneen yrittäjä Greta Grönholm valottaa tapahtuman taustoja.

Ensimmäistä kertaa järjestettävien katufestarien esiintyjiin kuuluvat muun muassa Elastinen, Reino Nordin, Nelli Matula ja Roope Salminen & Koirat. Illan viimeisestä esityksestä vastaavan Elastisen jälkeen siirrytään aamuyöstä piha-alueelta sisälle ja juhlat jatkuvat yökerhon tiloissa.

– Olemme panostaneet esiintyjiin, sillä halusimme tehdä laadukkaan tapahtuman. Alun perin myös Evelinan piti olla mukana, mutta hän joutui perumaan tulonsa televisioprojektin takia. Festareidemme erikoisuus on ainutlaatuinen SupeVIP-alue, joka rakennetaan Seurahuoneen katolle, Grönholm kertoo..

Grönholm on baarimestariyhdistys FBSK:n tuore puheenjohtaja ja maailmanmestaruuden voittanut baarimestari, joten katufestareilla panostetaan luonnollisesti myös juomiin. Perinteisten festarijuomien, kuten oluiden, siiderien ja lonkeroiden rinnalla on cocktaileja, joista vastaa Grönholmin lisäksi Alina Laaksonen ja Markus Sillanpää. Tiskin takaa löytyy myös VIP Bartendersin henkilökuntaa. 

– Tavoitteena on ollut luoda monipuolinen ja kattava juomavalikoima. Festareilla on oma nimikkojuoma, jonka olemme suunnitelleet yhdessä Alinan ja Markuksen kanssa. Juomassa maistuvat muun muassa mango ja popkorni. Muutkin tarjolla olevat cocktailit ovat kesäisiä ja raikkaita, Grönholm sanoo.