Barking Dog – Nørrebron viihtyisä olohuone

Kööpenhaminalaisen Barking Dogin henkilökunta levittää mielellään tequilan ja mezcalin ilosanomaa kaikille halukkaille, mutta loihtii cocktaileja myös muista alkoholeista. Saman yrityksen alkoholiliike Shoppen tarjoilee tosiharrastajille laadukkaiden tuotteiden lisäksi drinkkivinkkejä.

Kööpenhaminalainen Barking Dog on Carl Wrangelin ja Jarek Modzelewskin luomus. Baari sai alkunsa, kun Nørrebrossa asuva kaksikko havahtui siihen, että alueelta puuttui rento ja hyvä baari, jossa viettää aikaa pitkin viikkoa.

– Kaipasimme molemmat Lontoon pubikulttuuria asuttuamme siellä useita vuosia. Niinpä halusimme luoda paikan, jossa asiakkaat voivat viettää aikaa, ja josta löytyisi aina juttukaveri, vaikka olisit liikkeellä yksin, Wrangel kertoo.

Baaria mietittäessä kaksikolle oli tärkeää myös hiljaa soiva musiikki ja keskivertoa parempi palvelu. Barking Dog heijastelee yrittäjiä ihmisinä ja niinpä se myös muuttuu hiljalleen heidän myötään.

– Tilanteet baaribisneksessä vaihtelevat koko ajan, eikä koskaan voi tietää mikä toimii ja mikä ei. Haluaisin kuitenkin uskoa, että meillä on vahva ja selkeä konsepti sekä hyvä palvelu. Nämä elementit voidaan laskea Barking Dogin vahvuuksiksi.

Koska yrittäjillä ei ollut entuudestaan kokemusta baarin rakentamisesta, he kääntyivät saman kadun varrella tyylikkään kahvilan omistavan ystävänsä puoleen. Lopulta he yhdistivät voimansa tämän sisustussuunnittelijan Axel Petrin kanssa.

– Meillä oli vahva näkemys siitä, miten asioiden tulisi olla. Axel oli se taiteilija, joka teki yön pimeinä tunteina syntyneistä ideoistamme totta, Wrangel kiittelee. 

Vaihtuvia teemoja

Barking Dogissa suositaan simppeliä tyyliä cocktaileissa. Wrangel tosin naurahtaa, etteivät hänen kanssaan työskennelleet välttämättä jaa hänen näkemystään simppelistä. Wrangel pyrkii esimerkiksi jatkuvasti viemään rakastamansa Negronin uudelle tasolle.

– Minulla ei ole mitään yhtä tiettyä lempialkoholia, vaan olen avoin kuhunkin tilanteeseen sopiville vaihtoehdoille. Tilanteet elävät ja muutoksia pitää seurata herkällä korvalla. Tiimimme ansiosta pysyn valppaana. Baari voi kehittyä paremmaksi ainoastaan koko tiimin panoksella.

Vaikka agaave-pohjaiset alkoholit ovat baarin valikoimassa suuressa roolissa, löytyy hyllystä kattava valikoima muitakin vaihtoehtoja.

– Emme suinkaan halua tyrkyttää asiakkaille tequilaa ja mezcalia, mutta puhumme mielellämme niistä, jos joku on kiinnostunut.

Tähän asti cocktailmenua on vaihdettu kerran vuodessa, mutta heinäkuusta lähtien käytössä on ollut pysyvämpi lista. Pieniä muutoksia tulee toki aina.

– Kehitettyämme baarin konseptia viisi vuotta, olemme löytäneet oman tyylimme ja mikä toimii meillä. Haluamme, että meillä on selkeä käsitys siitä mitä baari on, sillä se helpottaa meitä luomaan vahvempia konsepteja ja juomia liitutaululle, jonka sisältö vaihdetaan muutaman kuukauden välein. Tällä hetkellä juomien teemana on naisenergia. Teimme pitkään taustatyötä etsiessämme juomien inspiraatioksi eri puolilta maailmaa naisia, jotka omalta osaltaan vaikuttavat asioihin, jotka ovat baarille tärkeitä. 

Shoppen – alkoholinäyteikkuna

Yritykseen kuuluva Shoppen on kerrostalon kivijalassa sijaitseva alkoholiliike, jossa asiakkaat voivat halutessaan viettää aikaa vaikkapa kahvikupin ääressä. Täällä on myös mahdollista maistaa tuotteita ennen ostopäätöksen teke-mistä.

– Olemme sitä mieltä, että jos asiakas on halukas satsaamaan pulloon, tulee hänen myös tietää, mitä on ostamassa. Myymme myös mukaan kymmenen senttilitran näytteitä kaikista hyllyistä löytyvistä tuotteista, sillä uskomme siihen, että alkoholia nauttiessa kannattaa määrän sijaan satsata laatuun.

Liikkeessä voidaan järjestää erilaisia tastingeja pienemmille ryhmille. Lisäksi yrittäjät kutsuvat asiakkaita master classeihin, kun heillä on tuottajia paikalla.

Shoppen sai alkunsa loppuvuodesta 2014 syntyneestä ideasta laajennetusta varasto- ja toimistotilasta. Sopiva tila löytyi lopulta kahden korttelin päästä baarista.

 

Carl 
Wrangel.
Carl Wrangel.

– Tuli olo, että näin oli tarkoitettu. Tuossa vaiheessa emme kuitenkaan vielä tienneet mitä tekisimme tilalla. Kaikki vaihtoehdot olivat avoinna ja lopulta syntyi idea alkoholiliikkeestä.

Kilpailu alkoholiliikkeiden välillä on tiukkaa. Shoppenin kohdalla tilannetta ei helpota se, että kyseessä on perinteisestä konseptista poikkeava ratkaisu tai sijainti sivukadulla.

– Olemme kuitenkin olleet täällä yli kaksi vuotta ja asiat ovat selkeästi menossa oikeaan suuntaan. 

Avoimuus avainasemassa

Wrangelin mukaan yrittäjät noudattavat samaa filosofiaa sekä Barking Dogissa että Shoppenissa. Kaksikolle on tärkeää työskennellä tuotteiden ja tuottajien kanssa, joista heillä on hyvä fiilis ja joiden toimintaan kuuluu avoimuus.

– Vaihdamme ja kokeilemme uusia tuotteita koko ajan. Shoppenissa on kyse myymälästä, joten jos asiakkaat eivät pidä siitä mitä meillä on, yritämme kovempaa.

Tällä hetkellä ginit ovat asiakkaiden ehdottomia suosikkeja, mutta rommi, tequila ja mezcal tulevat heti niiden jälkeen.

– Koska olemme baarimestareita, jaamme vinkkejä, miten tehdä tuotteista hyviä drinkkejä kotona. Niinpä meillä löytyy paljon tähän tarkoitukseen sopivia tuotteita, Wrangel kertoo.

 

Barking Dog

Sankt Hans Gade 19, Kööpenhamina

thebarkingdog.dk

  • Carl Wrangelin ja Jarek Modzelewskin omistama baari on avattu 2012.
  • 75-asiakaspaikkainen baari on auki seitsemänä päivänä viikossa.

 

Shoppen

Ahornsgade 22, 2200 Kööpenhamina

  • Avattu 2014.
  • Pieni alkoholiliike, jossa on tasting-tila.
  • Auki tiistaista lauantaihin kello 11–21.