Kansainvälisen International Bartender Associationin järjestämät baarialan mestaruuskilpailut kisattiin tänä vuonna Chengdussa, Kiinassa 6–7. marraskuuta. 

Sarjoja kilpailussa oli viisi. Alina Laaksonen kilpaili Bartender´s Choice –sarjassa ja Miika Mehtiö  Flairtending-sarjassa. Suomen baarimestariyhdistys FBSK voitti Best Team -palkinnon.

Kisa kokoaa baarimestarit ympäri maailmaa. Suomesta aikaisemmin palkintopallille ovat yltäneet muun muassa FBSK:n puheenjohtaja, baarimestari Greta Grönholm ja järjestön aktiivi, baarimestari Markus Sillanpää.

Tänä vuonna kilpailleen Alina Laaksosen Thank You -cocktail rakentui nicaragualaisen Flor de Caña –rommin ympärille, sisältäen myös greippilikööriä, greippisiirappia ja appelsiinibitteriä. Miika Mehtiön Arctic Dream Catcher -juomassa oli suomalaista Arctic Blue Giniä, mustaherukkasiirappia ja mustikkapyrettä.

– On aivan uskomaton fiilis! Olen niin ylpeä meistä kaikista. Kiitos paljon täällä olevalle tiimille, mutta myös kaikille, jotka ovat kotoa käsin kannustaneet, Laaksonen hehkuttaa.

– Näistäkin kahdesta voitosta näkee, miten korkea on baarimestareiden osaamistaso Suomessa. Voimme olla ylpeitä omasta osaamisestamme kansainvälisellä tasolla, Greta Grönholm kehuu.