Toimitusjohtaja Aslak de Silva kertoo, että tapahtumaan on myyty noin 6 300 lippua, mikä tarkoittaa, että ainoastaan noin 1 200 lippua on myymättä. 

– Odotamme tarkennuksia tapahtumiin liittyviin rajoituksiin syksyn osalta. Hallitus on luvannut tiedottaa asiasta kesäkuussa.

De Silva kertoo, että organisaatiossa ollaan valmiudessa muun muassa vaihtamaan tapahtuman ajankohtaa. 

– Jos rajoitukset estävät tapahtuman järjestämisen syyskuussa, meillä on mahdollisuus siirtää tapahtumaa kuuden kuukauden aikajänteellä. Me kartoitamme tilannetta myös vakuutusyhtiömme kanssa, sillä tapahtuma on vakuutettu keskeytysvakuutuksella. Jos tapahtuma kielletään viranomaisen linjauksella, on vakuutus turvana.

De Silvan mukaan kaikki mahdolliset skenaariot on tarkasteltu läpikotaisin. 

– Olemme pohtineet myös tapahtuman toteuttamista verkossa, mutta silloin tapahtumaan oleellisesti liittyvä asiakaskokemus jää vajaaksi ja verkostoituminen on erilaista eikä esimerkiksi satunnaisia kohtaamisia tule vastaavalla tavalla. Ensisijainen vaihtoehto on tällä hetkellä siirtää tapahtumaa, jos on pakko. 

Haluamme kantaa vastuumme myös asiakkaitamme kohtaan.

De Silva kertoo, että tilanne on myös puhujillekin hankala. 

– Puhujillakin on varmasti jo kova polte päästä lavalle. Monet heistäkin ovat olleet ottamassa koronakriisin iskuja vastaan. 

Nordic Business Forumin lipuissa on normaalisti 30 päivän perumisoikeus ostopäivästä, ja siitä on pidetty kiinni. 

– Jos emme pysty järjestämään tapahtumaa syyskuussa tai kuuden kuukauden sisällä alkuperäisestä tapahtumapäivästä, niin palautamme rahat tai oikeutamme pääsyn seuraavaan tapahtumaan, jos asiakas niin haluaa. 

– Luulen, että on jo tarve syntynyt kohdata ja osa ihmisistä on vielä varuillaan normaaliin elämään palaamisen suhteen, etenkin tietysti riskiryhmät.

De Silva painottaa, että Nordic Business Forumin järjestäminen on liiketoimintaa. 

– Kokonaisuuden pitää olla järkevä, turhia riskejä ottamatta. Meidän liiketoiminnan ydin on tarjota ihmisille väylä kohdata toisiaan ja oppia ja inspiroitua. Haluamme kantaa vastuumme myös asiakkaitamme kohtaan.

Nordic Business Forum järjestetään 23.–24.9.2020 Helsingin Messukeskuksessa. Puhujina tapahtumassa ovat muun muassa Arnold Schwarzenegger, Indraa Nooyi, Yuval Noah Harari ja Lisa Bodell.