Viikon kestäneellä suljetulla kierroksella kerättiin jo 65 prosenttia  minimitavoitteesta.  Julkinen joukkorahoitus on käynnissä 18.4.–28.5.

– Olemme perustamisesta asti pitäneet kansainväliset markkinat mielessämme. Halusimme kuitenkin ensin keskittyä tuotekehitykseen ja tislaukseen ja ennen kaikkea saada ensimmäiset tuotteemme Suomen markkinoille ennen laajentamista. Palaute ulkomailta on kuitenkin ollut niin hyvää, että kysyntään on aivan pakko vastata, kertoo Ägräksen toimitusjohtaja Susanna Kankare.

Joukkorahoituksella kerätään varoja toiminnan laajentamiseen, jotta Ägräs voi nostaa tuotantokapasiteettia ja siten vastata kansainväliseen kysyntään. Näytteitä on lähetetty Pohjoismaihin, Baltian maihin, Englantiin, Saksaan, Espanjaan, Venäjälle, Kiinaan ja Australiaan. Laajennuksen myötä Ägräs voi myös tarjota lisää työtä Fiskarsin alueelle.

Vuonna 2015 Ägräs keräsi joukkorahoituksella yli 380 000 euroa ja suuren kysynnän vuoksi laski enemmän osakkeita kiinnostuneille kuin aluksi oli suunniteltu.

– Ensimmäinen kierros takasi meille reseptin kaikki osat onnistumiselle. Aloitimme toiminnan ja olemme saaneet tuotteitamme Alkon valikoimiin. Toivomme tietenkin että tämä joukkorahoituskampanja onnistuu yhtä hyvin kuin edellinen toteuttaaksemme kansainvälistymisen kunnolla, Kankare hymähtää.