Åbo Openin voitto Tom Kiviselle

Turun herruudesta miteltiin jälleen Åbo Openin merkeissä. Kuudetta kertaa järjestetyn drinkkikisan voiton vei Bar4:n Tom Kivinen.

Åbo Openin  järjestäjät haluavat innostaa kaikkia Turussa työskenteleviä ravintolatyöntekijöitä
kehittelemään uusia juomasekoituksia ja näin edistää kaupungin drinkkikulttuuria. SM-finaalissa kilpailleita baarimestareita ei näissä kisoissa nähdä.

Kisassa pääroolissa on drinkki, mutta myös baarimestareiden esiintymistä arvostellaan. Parhaat kokonaispisteet sai ja kisan voitti Bar4:n Tom Kivinen. Toiseksi tuli Sebastian Warnström Anniskelukahvila Tiirikkalasta. Kolmannen sijan vei Bar4:n Niclas Lundgren, joka palkittiin myös parhaasta esityksestä.

Idea Kivisen voittodrinkkiin lähti keittiömaailmasta. Rommi yhdistetään usein minttuun ja sokeriin, jotka Kivinen korvasi tällä kertaa basilikalla ja suolalla. Näiden lisäksi juomaan tulee oliiviöljyä.

− Kyllä siinä meni pari viikkoa drinkkiä pyöritellessä. Tärkeintä oli löytää balanssi, saada juoman väri nätiksi ja suolamäärä oikeaksi. Suola oli hankalin komponentti, sillä sen pitää maistua, mutta sitä ei saa olla liikaa, Kivinen kertoo.

Tänä vuonna finaaliin selvittivät tiensä Mikko Halonen (Bar 4), Tom Kivinen (Bar 4), Joni Koski (Venus Nightlife),
Mikko Kuusisto (Venus Nightlife), Alina Laaksonen (Vegas Night Club), Ossi Lemmetty (Pinella), Niclas Lundgren (Bar 4) ja Sebastian Wärnström (Anniskelukahvila Tiirikkala).

Åbo Openissa noudatetaan euroviisuperiaatetta eli kisa järjestetään voittojuoman tekijän työpaikalla seuraavana vuonna. Kilpailun järjesti Bacardi Martini Finland yhteistyössä FBSK:n ja Bar4:n kanssa.

The Treachery and Betrayal of Ms. Olive Oil a.k.a. Popeye's Confirmed Insecurities

 2 limen puolikasta 

3 cl valkuaista

4 cl sokeriliemi

n. 10 basilikanlehteä

1 bsp extra virgin oliiviöljyä

½ bsp suolaa

4 cl Bacardi 8

 Ravistetaan. Tarjoillaan jalallisesta lasista. 

Koriste: basilika ja oliiviöljy