28 HongKong Street – Singaporen kestosuosikki

28 HongKong Street on yksi Singaporen baarikulttuurin pioneereja.Huomaamattoman julkisivun takana sijaitseva baari on yksi kaupungin huonoimmin pidetyistä salaisuuksista. Amerikkalaishenkisiä cocktaileja ja lohturuokaa tarjoileva baari on täynnä illasta toiseen.

Singaporen tunnetuimpiin baareihin lukeutuva ja World’s 50 Best Bars -listaltakin löytyvä 28 HongKong Street (28 HKS) avasi ovensa vuonna 2011. Moni puhuu baarista speakeasy-paikkana, ja esimerkiksi huomaamaton ulko-ovi johdattaakin helposti ajatukset tähän suuntaan.

– Emme toki pahastu, jos meistä puhutaan speakeasyna, mutta emme itse koe baariamme sellaiseksi. Aktiivinen markkinointi ei ole koskaan ollut juttumme, vaan tieto paikasta leviää puskaradion kautta. Huomaamaton sisäänkäynti auttaa meitä tarjoamaan asiakkaillemme intiimimmän ilmapiirin. Voimme hyödyntää kadun historiaa ja tarjota asiakkaalle mukavan yllätyksen hänen astuessaan baariin, kertoo senior bartender Charmaine Thio.

Baaria suunnitellessa inspiraationlähteinä ovat toimineet tiimin nauttimat hienot alkoholit ja cocktailit sekä erityisen hyvä asiakaspalvelu, jota he itse ovat saaneet osakseen. Tavoitteena on ollut luoda kiinnostava paikka ja jakaa se ihmisten kanssa, jotka osaavat arvostaa sitä.

– Kun aloitimme konseptin suunnittelun, yhdistelimme omiin ideoihimme erilaisia persoonallisia elementtejä eri kaupungeissa sijaitsevista baareista ja ravintoloista. Sellaisia juttuja, joista olemme itse pitäneet. Halusimme tehdä baaristamme sellaisen, että itse rakastuisimme siihen. Sana baarista kiirii koko ajan nopeammin ja nopeammin.

HongKong Street oli aiemmin erittäin hiljainen katu, jonka varrella oli lähinnä kiinalainen lääkekauppa, muutama pieni hotelli ja valuutanvaihtopiste. 28 HKS oli avautuessaan kadun ainoa baari.

– Nyt katu on muuttumassa ruoka- ja juomasatamaksi hyvien baarien ja ravintoloiden, kuten Bacchanalian, FOCin, Vascon ja Teepeen, ansiosta.

Aikaa kestävä konsepti

Singaporen mittakaavassa syksyllä kuusivuotispäiväänsä juhliva 28 HKS on varsin pitkäikäinen baari, sillä yleensä kaupungin ravintolat sulkevat ovensa vuoden tai kahden jälkeen.

– Meillä riittää edelleen runsaasti asiakkaita illasta toiseen. Vaikka olemme olleet pian kuusi vuotta Singaporen huonoiten pidetty salaisuus, oviverhomme läpi tulee edelleen ihmisiä, jotka vierailevat baarissamme ensimmäistä kertaa.

Millaisia asiakkaita baarissa sitten käy? Thion mukaan baarissa on mielenkiintoinen ja monipuolinen asiakaskunta, mistä he ovat erityisen ylpeitä.

– Meillä käy niin nuoria suunnittelijoita, ravintolahenkilökuntaa, hipstereitä kuin kansainvälistä bisnesväkeäkin. Yksikään ilta ei ole samanlainen. Liian usein yksi nurkkakunta haluaisi syrjäyttää muut, ja pyrimme kaikin tavoin välttämään sitä. Hyvät baarit on tarkoitettu kaikille! Mahtavalle tiimillemme pitää antaa kiitosta siitä, että jokainen asiakas tuntee olonsa kotoisaksi täällä.

Rohkeita makuja persoonallisella otteella

28 HKS:n drinkit keskittyvät pientuottajien alkoholeihin ja amerikkalaistyylisiin craft-cocktaileihin.

– Juomatuotteemme on aina pohjautunut Amerikan rikkaaseen cocktailhistoriaan länsirannikkolaisella otteella. Lisäksi hyödynnämme Singaporesta saatavia raaka-aineita. Yhdistämme cocktaileissamme laadukkaita alkoholeja itse tehtyihin komponentteihin. Tavoitteenamme ovat rohkeat ja puhtaat, mutta persoonalliset maut.

Listalla on noin 25 drinkkiä, joiden lisäksi tarjolla on klassikoita. Listajuomista löytyy baarin omia versioita klassikoista, tiimin omia luomuksia ja workshopeissa syntyneitä kokeellisia drinkkejä. Menu vaihtuu kaksi kertaa vuodessa, tosin muutama juoma pysyy listalla vuodesta toiseen asiakkaiden toiveesta.

– Meillä ei ole varsinaista signaturejuomaa, emmekä itse asiassa välitä kyseisestä termistä. Moni asiakas tulee testaamaan pientuottajien alkoholeja, joita valikoimastamme löytyy yli 650, joista alle kymmenen on markettibrändejä. Yritämme opettaa asiakkaillemme perustiedot alkoholeista, jotta he osaisivat myöhemmin arvostaa sitä myös cocktaileissa, Thio kertoo.

28 HongKong Street

28 HongKong Street, Singapore 059667

28hks.com

  • Avattu 2011. Virallisia avajaisia ei juhlittu, mutta vuosipäivää vietetään 31. lokakuuta.
  • 1960-luvun liikerakennuksessa sijaitsevan baarin julkisivu on huomaamaton, eikä sitä markkinoida. Tieto baarista kulkee suusta suuhun.
  • Pöytävarausta suositellaan. Jos baariin saapuu ilman varausta ja se on täynnä, henkilökunta ilmoittaa tekstiviestillä pöydän vapautumisesta.
  • Kuvaaminen ei ole sallittua, jotta vieraiden illanvietto ja yksityisyys eivät kärsi. Hienovaraisesti ilman salamaa otetuista muutamasta kuvasta ei kuitenkaan tule nuhteita.
  • Pääpaino on käsityöläisalkoholeissa ja amerikkalaistyylisissä craftcocktaileissa. Yli 650 alkoholin valikoima on yksi Aasian hienoimmista.
  • Juomien lisäksi tarjolla on amerikkalaista lohturuokaa, joka on tarkoitettu jaettavaksi. Koko menu on saatavilla vielä tuntia ennen sulkemisaikaa. Vaikka kyse on ennemminkin ruokaa tarjoilevasta baarista, käy osa asiakkaista 28 HongKong Streetissä nimenomaan syömässä.
  • Baari on saanut lukuisia tunnustuksia, kuten Asia’s 50 Best Bars 2016 (1.), World’s 50 Best Bars 2015 (7.), Tales of The Cocktail: Best International Bar Team (2015) ja Best International Cocktail Bar (2014).

FIVE FOOT ASSASSIN

45 ml Plantation Original Dark Rum

20 ml mango puree

15 ml fresh lime juice

20 ml 2:1 simple syrup

5 ml Allspice dram

1 tbsp Angostura Boba*

A top of Coconut Pandan Cream*

Grated nutmeg

 

*Angostura Boba

Cook large black tapioca balls in boiling water for 10 minutes. Strain and combine the balls with a mixture of 2 parts simple syrup to 1 part Angostura bitters. Soak overnight in the refrigerator. Warm the mixture up before serving.

*Coconut Pandan Cream

Combine 4 parts unsweetened coconut cream with 1 part pandan syrup (2:1 simple syrup cooked with a pandan leaf) in an ISI whip cream charger. Charge and shake well. Refrigerate and shake before use.

TO SERVE

Pour all ingredients into a blender, add one cup of ice and blend until smooth. Place one spoonful of Angostura boba in the bottom of a chilled tall glass. Pour in the blended drink, top with coconut pandan cream and grate fresh nutmeg over the top. Serve with a fat straw for the boba.

STONE FENCE

Drink class: Ancestral

30 ml of Appleton 12 Year Rum

10 ml of 2:1 Demerara Simple

10 ml of St. George Spiced Pear Liqueur

5 ml of lemon juice

La Chouette Cider

1 thin wheel of dehydrated apple for garnish

 

TO SERVE

Glass: Collins.

Ice: Large cube (we use Kold Draft).

Method: Build in a collins glass. Top with the cider. Garnish with the dehydrated apple.