“Mikä toi nuori friidu on sanomaan mitään itsensä kehittämisestä?”

En välttämättä mikään. Huolestuttavampaa on se, jos tästä kokemattomana joudun sanomaan ääneen. 

Joskus työelämässä törmää siihen, että perusasiat unohtuvat helposti, koska niitä ei päivitetä. Hyvänä esimerkkinä tästä on vanhojen juurtuneiden johtamistapojen käyttäminen – huomaatko työntekijöidesi vaihtuvan tiheään tahtiin? Aikojen muuttuessa johtamistapojen tulisi elää muutoksessa mukana. Astukaa ulos ovesta ja marssikaa suoraa epämukavuuttanne kohti!

Tänä vuonna otin tavoitteeksi mennä ulos mukavuusalueeltani ja kappas, tulin toimitukseen harkkariksi. En tiedä ammattimaisesta kirjoittamisesta oikeastaan mitään, ja siksi olen täällä harjoittelemassa. Vaikka kirjoittaminen itsessään ei keittiötyössä tule esille, on tiedonvälitys tärkeässä roolissa ravintola-alalla; mitä tapahtuu ja missä? 

Harkan toisena päivänä pääsin seuraamaan Evento Workshopia, jossa käsiteltiin mm. vakuuttavan puheviestinnän tärkeyttä, tavoitteellisen datan keräämistä ja sen onnistunutta hyödyntämistä tapahtumista. Ensimmäinen reaktioni oli: “Helkkari! Näitä me ollaan käyty koulussa ja tiedän näistä yllättävän paljon.” Tietenkin oli myös uutta opittavaa. 

Tänä päivänä oletuksena on lähes kaikilla ammattialoilla, että pitäisi olla eräänlainen multitalentti. Olisi hyvä osata oman ammatin lisäksi esimerkiksi laskentaa, markkinointia ja myyntiä. On mahdotonta tietää kaikesta kaikkea, etenkin kun asiat muuttuvat nopeasti, mutta laajasta osaamisesta ei tietenkään ole haittaa. Opettele siis hallitsemaan oma juttusi hyvin. Keskitä mielenkiintosi sitten muihin asioihin ja vahvista näin omaa tietotaitokokonaisuuttasi.

Itsensä kehittämisen ei tarvitse olla nihkeää tai maksullista. Tee sitä itsellesi miellyttävällä tavalla: mene kirjastoon, katso dokkari, kuuntele podcast, osallistu koulutukseen tai tsekkaa mitä tapahtumatarjontaa paikkakuntasi antaa. 

Seuraavaksi suuntaan Ainoa Wineryn tastingiin oppimaan kotimaisista marjaviineistä, niiden tekemisestä ja makupareista. Malja tiedolle ja sen päivittämiselle!